Osnovna škola "Jovan Dučić"
u Petrovaradinu


Naslovna
O školi
Dokumenti
Aktivnosti
Učenici
Zaposleni
Roditelji
Kalendar radaUčenici drugog, trećeg i četvrtog razreda naše škole učestvovali su 24. matra 2017. na gradskom takmičenju u igri "Između dve vatre Novi Sad". Takmičenje je održano na platou SPENS-a u organizaciji Udruženja građana Novi sad i Udruženja Sportisimo, a pod pokroviteljstvom Grada Novog sada. Učestvovalo je oko 1000 dece iz novosadskih škola.


    Upis u prvi razred 
Inkluzija
Profesionalna orijentacija
Korisni linkovi
Foto
Javne nabavke
Kontakt
Pišite nam :)

Nađite nas na FB"Mala" škola na FB


"Hemijski vikend" na PMF-u - poseta događaju u organizaciji nastavnice hemije, Milice Vujinović. Učenice koje pohađaju dodatnu nastavu iz hemije, Sara Kračun, Ivona Jurić i Bojana Milošević, imale su priliku da kroz učešće u radionicama u različitim laboratorijama, vide vrlo interesantne oglede: analiza kozmetičkih preparata(da li je olovo zastupljeno u ružu za usne); kako se prave veštački nokti, slušali su predavanje o agregatnim stanjima supstanci i videli da postoje neke supstance koje prelaze u drugo agregatno stanje pod dejstvom pritiska na određeno vreme (smeša kukuruznog skroba i vode); gledali su i slušali kako se analizira toksičnost duvana (prisustvo nikotina i arsena); kako se pravi veštački sneg; kako se pravi sapun; slušali su o mirisu i ukusu različitih supstanci...Interesantan i poučan dan zabeležen je fotografijama
Festival nauke i Muzej vazduhoplovstva u Beogradu, 15.12.2016.
I ove godine najbolji učenici sedmog i osmog razreda imali su prilike da otputuju na nagradnu ekskurziju i tom prilikom prošire vidike i zadovolje svoju radoznalost na Festivalu nauke i posetom Muzeju vazduhoplovstva.
U četvrtak, 26.05.2016. održana je predstava posvećena suzbijanju vršnjačkog nasilja, "Razumimo druge", koju su zajedno pripremili učenici IV, V i VI razreda, sa nastavnicom Jelenom Lazarević. Talentovani glumci su nam preneli snažnu poruku!
Učenici prvog razreda sa učiteljicama Slađanom Dražić i Draganom Dolovac, posetili su muzičku školu "Josip Slavenski" gde su im njihovi drugari predstavili svoje umeće na šest instrumenata.
Pozorišna predstava u Malinovoj sa učešćem učenika prvog razreda.
Velika akcija u okviru ogledne nastave - uređenje i ozelenjavanje školskog dvorišta u Malinovoj, uz učešće svih učenika i svesrdnu podršku i organizaciju učiteljica/učitelja.
Još fotografija sa Otvorenih vrata, Profesonalne orijentacije, Salona knjiga - takmičenja u slaganju puzli, gde je naša sjajna ekipa osvojila treće mesto :)
Nedelja od 4.04. do 8.04. je protekla u duhu "Dučićevih dana" - sportski susreti, roditeljski sastanak roditelja budućih prvaka, Otvorena vrata, humanitarna izložba, susret sa zanimanjem (Forenzičar) u okviru PO, školska priredba, posete predškolskih grupa školi - samo su neke od realizovanih aktivnosti.
Humanitarna akcija "Deca - deci" protekla je veoma uspešno i suma od 42 hiljade dinara predata je Udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR, za Roditeljsku kuću u Petrovaradinu. Predstavnica Udruženja, gospođa Ljiljana Sunajko dočekala je članove Đačkog parlamenta zajedno sa nastavnicama Ljiljanom Nikolić i Aleksandrom Milaković Drobac i upoznala ih sa radom NURDOR-a.
Fotografije obilaska Pošte 21132 Petrovaradin od strane učenika III1 sa učiteljicom Anđelijom Skendžić. Poseta je realizovana kao rezultat odlične saradnje sa roditeljima učenika  III1  i  lokalne zajednice, 2.marta 2016. godine. Dočekali su nas svi  zaposleni i detaljno objasnili proces prijema i isporuke pošiljaka i novčano robnog  prometa. Učenici su posle male ,,obuke" sami napisali pismo, adresirali ga i poslali. Upoznali su sve naše petrovaradinske poštare i saznali specifičnosti ovog zanimanja. Na fotografijama se vidi koliko su bili  oduševljeni  ovom posetom. Imali  su mnogo pitanja i spretno  su učestvovali  u pečatiranju i klasifikovanju  pošiljaka.
Isidora Kockarević, ponos škole i svog odeljenja VIII2!

Jedna od troje najuspešnijih sportista škole i Petrovaradina: Slavica Crnovčić, karatistkinja, sportistkinja godine Petrovaradina, Isidora Kockarević, odbojkašica, sportistkinja škole i Siniša Jurković, gimnastičar, sportista škole za 2015.godinu. Čestitamo i zahvaljujemo na promovisanju naše škole!
U okviru programa profesionalne orijentacije posetili smo Tehnološki fakultet u Novom Sadu i upoznali grupu zanimanja u oblasti prehrambene industrije, zahvaljujući profesorki fakulteta, dr Ljubici Dokić. Grupa zainteresovanih učenika imala je priliku da upozna laboratorije u kojima se vrše različite analize i isproba neke od veština pripreme hrane, u čemu su bili posebno uspešni, na zadovoljstvo svih :)
Ove školske godine đački Parlament je veoma aktivan, vođen od strane dve nastavnice - Aleksandre Drobac Milaković i Ljiljane Nikolić. Učestvovali su u promociji akcije "In je biti clean" - prevenciji bolesti zavisnosti kroz ideju: šta sve možemo da radimo umesto da posegnemo za drogom. U školi "Milan Petrović" učestvovali su u likovnoj radionici, a u okviru profesionalne orijentacije posetili su RTV Vojvodine i upoznali se sa različitim zanimanjima na televiziji.
30.januara 2016. u školi je održan akreditovani seminar Od agresivnosti do kreativnosti - inovativni pristupi problemu nasilnog ponašanja dece u vrtiću i školi, čije su autorke Jelena Holcer i Milijana Lazarević.
Seminar je održan u radnoj i prijatnoj atmosferi, a tehnike i znanja koja su osvežena ili stečena, primenljiva su u praksi identifikacije i primene modela prevazilaženja agresivnosti kod dece.
9.12.2015. održan je tematski dan kroz interaktivnu realizaciju teme "Hvala Vuku, hvala Vuku, za sva slova, za azbuku..." u dva odeljenja prvog razreda, I2 i I5. Učiteljice Jasmina Begović i Dušica Isak su kroz interaktivni pristup održale četiri časa sa 51 učenikom u prisustvu 22 roditelja i tri bake (otvorena vrata škole). Tema je prezentovana kroz četiri predmeta, a na kraju su učenici učestvovali u kvizu, nakon čega je najuspešnija ekipa dobila diplome, a ostale ekipe zahvalnice.
4.12.2015. organizovana je nagradna ekskurzija za najbolje učenike sedmog i osmog razreda, koji su u pratnji nastavnika posetili Muzej Nikole Tesle i Festival nauke u Beogradu
Naša učiteljica Jasmina Begović učestvovala je na okruglom stolu sa temom "Politika i praksa inkluzivnog obrazovanja u RS", gde joj je od strane ministra Srđana Verbića uručena nagrada za unapređenje inkluzije kroz prikaz primera dobre prakse IO.
U okviru obeležavanja nedelje zdrave ishrane medicinsko osoblje Instituta za javno zdravlje Vojvodine u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom, katedrom za gastronomiju, održali su promociju zdravog školskog obroka zajedno sa učenicima odeljenja IV4 sa učiteljicom Nadom Drljan. Bilo je poučno i ukusno!
Zamak - nasleđe srednjeg veka, izložba radova u holu škole
Radovi učenika VI1 i VI5
Ovako je bilo na PRVOJ BERZI UDŽBENIKA održanoj u našoj školi u subotu, 6.06. Odziv je bio odličan i kupci i prodavci zadovoljni. Sve pohvale organizatorkama berze, nastavnicama Ljiljani Nikolić, Mileni Ćaćić i Ivani Jagodić.
Izuzetno vredni i kreativni, učenici odeljenja V5 sa razrednom Biljanom Kovačević, svojim rukotvorinama, koje su najčešće u duhu ekologije i reciklaže, oplemenili su prostor škole, a posebno kabinet za engleski jezik.